You are here:      Home AAHCH Registratie Appaloosa
Registratie Appaloosa

Er bestaan verschillende documenten om uw Appaloosa te registreren.

Hieronder zijn de belangrijkste documenten genoemd. Voor de ovierge documenten verwijzen wij u naar de site van de ApHC.Registratie Tarieven
Hier volgen enkele van de meest voorkomende tarieven zoals deze gehanteerd worden door de American Appaloosa Horse Club.

Overige tarieven kunt u in het Appaloosa Horse Club regelboek nalezen.
 
Stallion Breeding Report
Stallion Breeding report Indien u uw hengst als dekhengst wilt gaan gebruiken, moet u een STALLION BREEDING REPORT invullen.
Dit formulier dient u uiterlijk 30 november van het desbetreffende dekjaar aan de ApHC in Amerika toe te zenden.
Lees meer...
 
Performance Permit in plaats van Certified Pedigree Option (CPO)
Per 1-1-2007 verstrekt de ApHC Performance Permits uit aan enkelkleurige Appoloosas. Met deze Permits mag een enkelkleurige Appaloosa deelnemen aan approved shows, ApHC races en andere officiƫle evenementen. De Permit wordt aan het paard verstrekt dus bij verandering van eigenaar hoeft er geen nieuwe aangevraagd te worden. Hiermee vervalt het CPO programma.
 
Transfer Report
Transfer report Bij het aanschaffen van een Appaloosa dient u de kenmerken van het betreffende paard goed te vergelijken met die zoals omschreven staan op het registratiepapier. Daarnaast heeft u van de verkoper ook een TRANSFER REPORT nodig. Deze dient door de laatst genoemde eigenaar, die op het registratiepapier vermeld staat, ondertekend te zijn (kijk ook op de achterkant!).
Lees meer...
 
Registration Application

Wanneer u uw merrie heeft laten dekken dan dient u van de hengsteigenaar een REGISTRATION APPLICATION te krijgen. Dit formulier dient u goed te bewaren daar u dit, wanneer uw veulen geboren is, volledig ingevuld aan de ApHC in Amerika dient te retourneren.

Lees meer...
 
Officiƫel Registratieformulier
Officieel registratieformulier Alleen wanneer u een dergelijk papier bij uw paard heeft, is uw paard een Appaloosa. Wanneer dit niet zo is dan heeft u slechts een gevlekt paard. Bij het aanschaffen van een Appaloosa dient u echter de kenmerken van het paard goed te vergelijken met die zoals omschreven staat op het registratieformulier.