You are here:      Home Stallion Service Auction
SSA
Voordelen deelname

Het aanbieden van uw hengst voor de SSA biedt u de volgende voordelen:

- U kunt uw overige klanten als extra service aanbieden, dat zij hun veulens/4-jarig paarden mogen starten in de futurity. Door hieraan deel te nemen kunnen ook zij eventueel weer geld verdienen.

  • - Door mee te doen aan de SSA krijgt uw hengst extra aandacht in door de AAHCH gemaakte publicaties.
  • - Ook wordt een foto van uw hengst en aanvullende informatie op de website van de AAHCH gezet.

Laatst aangepast op woensdag, 25 augustus 2010 18:22
Lees meer...
 
Regels en voorwaarden voor deelname SSA

 

Kopers en verkopers dienen betalend lid te zijn van de AAHCH. Wanneer dit niet het geval is kunnen zij dit gelijktijdig met het kopen van de deksprong regelen. Gekochte deksprongen kunnen NIET aan anderen doorverkocht worden.

De dekspong kan alleen gekocht worden voor merries, die voldoen aan de vereisten zoals vermeld in het regelboek van de Appaloosa Horse Club Inc..
Laatst aangepast op vrijdag, 18 maart 2011 20:36
Lees meer...
 
Stallion Service Auction

*** Regelgeving per 1 januari 2006 ***

Door de AAHCH wordt jaarlijks een Stallion Service Auction (SSA) georganiseerd. Dit is een veiling waarop men kan bieden op dekspongen van de aan de SSA deelnemende hengsten. De opbrengst van deze veiling gaat niet naar de hengsteigenaar, maar komt in het futurity-fonds. De hengsteigenaar heeft namelijk de opbrengst van de verkoop van één deksprong aan de AAHCH geschonken.

Het kopen van een deksprong via de SSA heeft grote voordelen:

  • U heeft de kans een dekking voor minder dan het reguliere dekgeld te kopen.
  • U kunt met een veulen/4-jarig paard aan de futurity deelnemen en eventueel weer geld terug verdienen.
  • U kunt uw veulen/4-jarig paard voor een laag inschrijftarief aan de futurity laten deelnemen.


Het ter beschikking stellen van een deksprong aan de AAHCH SSA biedt de hengsteigenaar duidelijke voordelen, uiteraard alleen wanneer de deksprong ook daadwerkelijk is verkocht:

  • U kunt uw overige klanten als extra service aanbieden, dat zij hun veulens/4-jarig paarden mogen starten in de futurity. Door hieraan deel te nemen kunnen ook zij eventueel weer geld verdienen.
  • Door mee te doen aan de SSA krijgt uw hengst extra aandacht in door de AAHCH gemaakte publicaties. Ook kan een foto van uw hengst en aanvullende informatie op de website van de AAHCH gezet worden. De benodigde gegevens en de foto hiervoor dient u uiteraard wel zelf bij de AAHCH aan te leveren. Dit kan ook per email via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
  • Tijdens de futurity zal de naam van de vader van het deelnemende veulen/4-jarig paard onder de aandacht van het publiek gebracht worden. Ook dit is natuurlijk weer een extra promotie voor uw hengst.
  • Mocht de deksprong niet verkocht worden, maar wilt u toch gebruik maken van de voordelen van het meedoen aan de SSA, dan kunt u ook zelf de deksprong kopen.


Hoewel het kruisen van een Appaloosa met een erkend ras (b.v. Quarter Horse) nog steeds is toegestaan, geldt er voor veulens geboren uit deze kruisingen op of na 1 januari 2002 een belangrijke registratiebeperking (zie regel 231 uit het regelboek van de Appaloosa Horse Club Inc.). Mocht dit veulen enkelkleurig zijn, dan komt dit veulen niet in aanmerking voor het CPO programma. Dit houdt in dat een dergelijk veulen niet aan ApHC erkende evenementen mag deelnemen. Een enkelkleurig veulen ontstaan uit een Appaloosa x Appaloosa kruising kan wel in het CPO programma worden opgenomen.


 Zoals op verschillende forums en in bladen te lezen, komen er bij verschillende rassen genetische ziekten voor. Zo ook bij de Amerikaanse Appaloosa’s. Een van de doelstellingen van de AAHCH is: promotie en bevordering van het fokken van raszuivere American Appaloosas in Nederland. Daaronder valt o.i. ook het uitbannen van genetisch overdraagbare ziekten. Het bestuur heeft daarom besloten om aan de SSA strengere eisen te stellen:

Met ingang van de SSA voor het dekseizoen 2015, zal voor aangeboden hengsten een test overlegd moeten worden op de in de paardenwereld bekende genetische ziekten. Dit zijn HYPP, HERDA, OLWS, PSSM en GBED. Daarbij mag de hengst geen drager zijn van geen enkel van deze ziekten. De hengstenhouder dient relevante test certificaten te overleggen.


Laatst aangepast op woensdag, 17 december 2014 19:48